OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: alaptörvény, Stop Soros, kereszténység)

Belföld, 2018.06.20

Az alaptörvény-módosításról és a Stop Sorosról, valamint a keresztény kultúráról is szó volt szerdán az Országgyűlésben napirend előtt.



Jobbik: a kormánypártok nem akarnak konszenzust az alaptörvény-módosításkor



Mirkóczki Ádám (Jobbik) szerint a kormány a februárban benyújtott Stop Sorost tette az áprilisi országgyűlési választások tétjévé, de a választások után olyan új törvénycsomagot nyújtott be, amely nyomokban sem tartalmazza a civil szervezetek megregulázását. Értékelése szerint nem a konszenzus megteremtése volt a kormány célja az új javaslattal, hanem az, hogy a kormánypártokon kívül senki ne szavazza meg.

Szólt arról is, hogy nem kérdés, támogatni kell a kereszténység védelmét, de a módosítás emellett kriminalizálja a hajléktalanságot.

A tervezett bevándorlási különadóval kapcsolatban azt firtatta, vajon a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek fognak-e adót fizetni, hiszen ma Magyarországon ezek a szervezetek támogatják a legintenzívebben a bevándorlást.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem lehet eligazodni a Jobbikon, ahány nap, annyiféle az álláspontjuk. Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki párt korábban ügynökszervezetté nyilvánította volna a hatóságokat hátráltató civil szervezeteket. Hozzátette: a Jobbik alkotmánymódosítást követelt a kvóta miatt, majd nem támogatta a kvótareferendumot és a módosítást sem szavazta meg.

Hozzátette: ha a célokkal egyetértenek, akkor szavazzák meg a javaslatokat. Reméli, nem akarják a baloldallal együttműködve újra "megfúrni" a kormány illegális bevándorlás elleni intézkedéseit. Ha ez így lenne, akkor a Jobbik újra azok oldalára állna, akik támogatják a bevándorlást - hangoztatta.

Az államtitkár a törvényjavaslatokat fontos eszközöknek nevezte az illegális bevándorlás elleni elhúzódó küzdelemben, "komoly politikai páncélzatot" jelentenek és erősítik Magyarország védelmi képességeit a külföldről pénzelt, a bevándorlást támogató aktivistákkal szemben.



KDNP: keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország



Szászfalvi László (KDNP) szerint keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország. Hozzátette: ezt a keresztény kultúrát szeretnék nemcsak megőrizni, vállalni, hanem megvédeni minden rendelkezésre álló alkotmányos eszközzel. "Ez a keresztény kultúra olyan kipróbált múltbeli értékeket, szellemi, lelki, anyagi erőforrásokat jelent számunkra, amely garancia a megmaradásra és remény a jövendőre nézve" - fogalmazott.

Bírálta Tordai Bencét (Párbeszéd) hétfői parlamenti felszólalása miatt. Szerinte a képviselő "vulgármarxista pökhendiséggel, cinikusan" Jézusra hivatkozva kívánta pokolba a kormányoldalt, bibliai verseket vágott a kormánypártiak fejéhez lélektelenül. Nem ismeri a teológia tudományának kétszerkettőjét: "a Szentírásból nem mazsolázgatunk" - tette hozzá. Közölte, Tordai Bence nem érti az idők szavát, ott ragadt a 20. században. De legyen neki hite, ateista meggyőződése szerint, mert a keresztény kultúra kereteibe még ez is belefér - mondta.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a Himnusz is a Jóisten nevével kezdődik, ez is mutatja, hogy mennyire mélyen beleivódott a keresztény kultúra a magyarságba. Ebből is látszik, hogy a magyarságnak a kereszténység nemzetmegtartó erő - mondta.

Szerinte Európában évtizedek óta az értékvesztést, identitáskeresést lehet látni, a keresztény kultúra iránytűként segíthet, hiszen újra meg kell fogalmazni, milyen kultúrájú a kontinens és Magyarország. Erre azért van szükség - folytatta - , mert egy óriási nagy veszély, a multikulturális, a kevert népességű társadalom "rúgta ránk az ajtót 2015-ben". A kereszténység értékeit sorolva azt mondta, keresztényalapú a demokrácia, "ha nem lett volna kereszténység Európában, a világon nem jött volna létre demokrácia".



Fidesz: a bevándorláspárti képviselők ismét lehetőséget kapnak, hogy a nép pártjára álljanak



Hende Csaba (Fidesz) szerint a kormány a magyar emberek akaratának eleget téve nyújtotta be az országvédelmi akciótervet, hogy megvédjék az ország keresztény kultúráját, a határokat és az otthonokat. Hozzátette: a bevándorláspárti képviselők ismét lehetőséget kapnak, hogy a nép pártjára állva bizonyítsák mégis hajlandóak támogatni Magyarország védelmét. Ha nem támogatják, akkor megerősítik, ők is "Soros zsoldjában" állnak - mondta.

Elmondta, hogy az országvédelmi akcióterv az alaptörvény-módosításából és a Stop Sorosból áll. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az alaptörvény-módosítással megerősítik az ország szuverenitását és megtiltják idegen népesség Magyarországra telepítését. Szólt arról is, hogy a Stop Soros törvénycsomag büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezetését.

Hangsúlyozta, a migránsok elosztása nem megoldás, bajaikat szülőhazájukban kell rendezni. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a következő uniós költségvetés óriási összegeket fordítana a migránsok ellátására, a magyar határkerítést viszont utólag sem támogatnák.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint Deák Ferenc 1865-ös húsvéti cikke ma is aktuális: a szuverenitáshoz, az alkotmányos önálláshoz ragaszkodás nemzedékről nemzedékre meghatározza a magyarok gondolkodását. Hozzátette: az unióval történő közös hatáskörgyakorlással Magyarország nem mondott le alkotmányos önazonosságáról.

Közölte, a migráció kérdésében olyan uniós jogszabályok elfogadásának küszöbén állnak, amelyek miatt sérülhet az ország szuverenitása. Erre reagálni kell - folytatta -, ezért növeli kell az alkotmány ellenállóképességét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!