OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: Kövér László beszéde)

Belföld, 2021.11.29

Kövér László hétvégén nyilvánosságra került beszédéről, az oltási akcióhétről és a Városháza tervezett eladásának ügyéről volt szó a továbbiakban hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.



Jobbik: aggályos Kövér László beszéde



Brenner Koloman (Jobbik) szerint az elmúlt 12 évben a Fidesz egypárti túlhatalma folyamatosan megszállta a magyar államhatalmat, most eljutottak az államhatalom szívéhez, a titkosszolgálathoz is. Kövér László tavalyi, frissen nyilvánosságot kapott beszédét rendkívül aggályosnak és veszélykeltőnek nevezte. Kijelentette: a Jobbik mindenkit a nemzet részének tekint és mindig a nemzet egységét és boldogulását tartja szem előtt.

Szólt arról is, hogy az uniós átlaghoz képest a magyar polgárok 75 százaléka szegénységben él, és mindenki érzi az elszabadult inflációt és a gazdasági káoszt.

Szerinte a választások közeledtével a kormánypártok minden trükköt bevetnek. Az EBESZ-nek lesz mit vizsgálnia a voksturizmust lehetővé tevő törvény miatt - hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, megszokták már, hogy ha közeledik a választás, és az ellenzéki pártok úgy érzik, nincsen elég támogatottságuk, akkor az egészet a körülményekre, a választási szabályokra fogják.

Szerinte ha a Jobbik komolyan gondolná a jogállamiság kérdését, akkor nem fogott volna össze a posztkommunistákkal, azokkal a pártokkal, akik a különvéleményt gumilövedékekkel "díjazták". Hozzátette: a Jobbik összefogott a baloldallal, a DK lefokozott tagozata lett.

A kormány gazdaságot és az embereket segítő intézkedései közül kiemelte a többi között a családi adóvisszatérítést, a hitelmoratóriumot, a 200 ezer forintra emelkedő minimálbért. Hiányolta, hogy a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt az emberek nehéz helyzete miatt az együttérzés nyomát sem mutatja.



KDNP: sikeres oltási akcióhét



Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az oltási akcióhét sikeréről beszélt. Elmondta: a múlt héten 784 ezren oltatták be magukat, ebből 643 ezren a harmadik oltást vették fel, és 96 ezer eddig oltatlan ember is megkapta a vakcinát. Hozzátette, a sikert látva meghosszabbította az akciót a kormány.

Hangsúlyozta: a baloldal ugyanakkor az elmúlt időszakban nem segítette, hanem inkább hátráltatta a járvány elleni védekezést és a keleti vakcinák ellen "hergelte" az embereket. Arra is a kitért: közben "ingatlanbotrányok" sora látható a fővárosban, "kiteszik az eladó táblát" több száz önkormányzati ingatlanra és még a fővárosi Városházára is. Arra szólította fel a baloldalt, hogy ne hátráltassa a járványügyi védekezést, és ne árusítsa ki az önkormányzati vagyont.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy reagált: a járvány időszakában a főpolgármesternek arra nem volt egy fél órája sem, hogy a Pesti úti idősek otthonába ellátogasson, és megnézze, van-e már orvosi ellátása az ott levő több száz idős, rászorult embernek, de arra volt ideje az önkormányzatnak, hogy külföldi befektetőket próbáljon idecsábítani, akik megveszik majd a Városháza épületét.

Óriási sikernek nevezte az oltási akcióhetet, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, baloldal folyamatosan támadta a Magyarországon használt keleti vakcinákat.



Fidesz: "Bajnai-Gyurcsány-féle polip" átszőtte a Városházát



Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Városháza tervezett eladásának ügyéről beszélt, idézve a napokban nyilvánosságra került hangfelvételeket, amelyen Bajnai Gordon volt miniszterelnök is hallható. Úgy értékelt: Karácsony Gergely főpolgármesterségének alig egy éve alatt "szőtte át a Bajnai-Gyurcsány-féle polip a fővárosi városházát". Szerinte Karácsony Gergely alkalmatlan a város vezetésére.

Hangsúlyozta: most ott tart az ügy, hogy a főváros mégis felállít egy vizsgálóbizottságot, ami nagy lépés ahhoz képest, hogy eredetileg hamis hírnek minősítették az ügyet. Hangsúlyozta: az a legmegdöbbentőbb, hogy a baloldal már nem is tart attól, hogy pár nap múlva kiderül, hogy megint hazudott, "hanem hazudnak majd még egyet".

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár úgy reagált: nem érti a frakcióvezető megdöbbenését, mert szerinte 2021-ben semmi olyan nem történt, ami az előző két évtizedben "ettől a politikai gárdától" ne történt volna már meg.

Az államtitkár felsorolta, hogy a 1994 és 1998 közötti, illetve 2002 és 2006 közötti baloldali kormányok többek között a bank- és az energiaszektorban milyen cégeket privatizáltak.

Hangsúlyozta: ezeket 2010-től a Fidesz-KDNP-kormánynak kellett visszavásárolnia. Közölte: 2010-től 6093 milliárddal növekedett az állami vagyon, jelenleg 17 ezer 744 milliárd forint, úgy, hogy a kormány közben kifizette az önkormányzatok adósságát, és segített a családoknak is.



Kedden tárgyalnak a kormány gyermekvédelmi népszavazási kezdeményezéseiről


Az Országgyűlés úgy döntött, hogy kivételes eljárásban már kedden megtárgyalja és szavaz is az országos népszavazás elrendeléséről szóló határozati javaslatról.

A kormány három kérdését a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette, a Kúria pedig helybenhagyta a határozatokat - ismertette Kövér László. A házelnök a hitelesített kérdéseket is felolvasta: "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?"; "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?"; "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!