OGY - Krónika 5. rész (napirend után)

Belföld, 2019.12.03

Napirend utáni felszólalásokkal zárta munkáját az Országgyűlés kedden.



Napirend után



Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a hétfői hóhelyzet miatt a vasúti és tömegközlekedésben kialakult káoszt, valamint a december közepén változó vasúti menetrendet tette szóvá.

Becsó Zsolt (Fidesz) a Salgótarján központú, Nógrád megye keleti részének további fejlesztését sürgette.

Tapolczai Gergely (Fidesz) december 3-a, a fogyatékossággal élő személyek világnapja alkalmából beszélt a 2010 óta az érintettek érdekében meghozott intézkedésekről.

Nyitrai Zsolt (Fidesz) arról számolt be, hogy lerövidül az Eger-Budapest távolság az által, hogy jövő nyáron közvetlen autópálya-összeköttetést kap a város az M3-as sztrádával.

Nacsa Lőrinc (KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy jövőre lesz a nemzeti összetartozás éve, de a Zrínyi-emlékév is. 2020-ban a világegyház és a történelem egyik legnagyobb alakjára, Szent II. János Pál pápára is emlékezünk - fűzte hozzá.

Keresztes László Lóránt (LMP) fontos célnak nevezte a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének megvalósítását, amelynek lényege, hogy a nemzeti kisebbségek által lakott régiók is fejlesztési forrásokhoz jussanak.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt mondta: gyalázatos határozaton van túl a Ház, mert leszavazták pártja javaslatát a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról.

Frakciótársa, Lukács László György azokat a teendőket sorolta, amellyel a Nagykunságnak segíteni lehetne: a többi között közlekedési és kórházfejlesztéseket említett.

A szintén jobbikos Farkas Gergely a hazai e-sport helyzetéről és a kormány ezzel kapcsolatos feladatáról beszélt, felvetve, "áthatóan, stratégiai szinten" kellene foglalkozni a területtel, amelyen Magyarország fényévnyi távolságra áll a nemzetközi éllovasoktól.

Frakciótársa, Magyar Zoltán arról beszélt: Magyarországon és Európa-szerte is rengeteg méhész hagy fel tevékenységével, ami a gazdaságra éppúgy káros, mint az élővilág sokszínűségére.

Apáti István (független) a magyar gazdák problémái közül a piacra juttatás nehézségeit, a felvásárlási árak alacsony voltát, a munkaerőhiányt, az adó-visszaigénylés, a birtokrendezés és az uniós támogatások szerinte lassú ügyintézését említette.

Dúró Dóra (független) szerint az oktatás problémáinak az az oka, hogy a kormány nem bízik a pedagógusokban, holott éppen az volna a helyzet megoldása, ha kiszámítható jövőképet, méltó bért adnának azoknak, akik a legtöbb időt töltik a felnövekvő nemzedék - az iskolában túlterhelt - tagjaival.

Az elnöklő Jakab István ezt követően bezárta az ülést, jelezve, következő tanácskozását várhatóan jövő hétfőn tartja az Országgyűlés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!