OGY - Krónika 7. rész (NMHH-költségvetés)

Belföld, 2018.10.18

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi egységes költségvetéséről szóló javaslat megtárgyalásával zárult az Országgyűlés csütörtöki ülése.



Az NMHH jövő évi egységes költségvetése


Szűcs Lajos (Fidesz), az előterjesztő költségvetési bizottság alelnöke expozéjában kifejtette: a független médiahatóság költségvetése azért kerülhet a Ház elé, mert semmilyen titkolnivaló nincs benne.

Az NMHH büdzséjének 2019-es bevételi főösszege 34,6 milliárd forint, az MTVA esetében pedig 92,7 milliárd forint - közölte.

A benyújtott javaslat tartalmazza a szervezetek minden olyan költségvetési tételét, amelyet a törvények meghatároztak - mondta Szűcs Lajos.

Dunai Mónika (Fidesz) közölte: támogatják a médiahatóság jövő évi költségvetésére tett javaslatot, mert az a jogszabályokban meghatározott feladatokhoz igazodik.

Nacsa Lőrinc (KDNP) azt mondta, a javaslatban foglalt négy külön költségvetés - az NMHH, a Médiatanács, a Médiatanács kezelésében lévő előirányzatok és az MTVA - esetében a célok és a hozzárendelt források arányban állnak, ezért támogatják az indítványt.

Szabó Szabolcs (független) viszont kijelentette: mivel a felsorolt szervezetek ugyanazt fogják csinálni, mint eddig, ezért nem szavazza meg a javaslatot.


Az elnöklő Latorcai János ezután lezárta a vitát, majd az ülésnapot is. A Ház jövő szerdán folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!