OGY - Krónika 8. rész (napirend után)

Belföld, 2022.07.19

Napirend utáni felszólalásokkal zárta munkáját az Országgyűlés kedden, az őszi ülésszak első ülését várhatóan szeptember 26-án tartják.



Napirend után


Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a költségvetést az évtized legnagyobb pénzbehajtásának nevezte, mert több mint 1600 milliárddal növekszik az áfabevétel. Azt kérte: a piaci rezsiárat fizetőknél az áfavonzatról mondjon le a kormány, és lásson neki egy pótköltségvetés kidolgozásának.

Simon Róbert Balázs (Fidesz) a győri Audi fejlesztéseiről beszélt hozzászólásában kiemelve, hogy Magyarország a háborús világválság ellenére is vonzó a beruházóknak. Közölte: a cég új elektromos meghajtásért felelős gyáregységet hoz létre 2025-ig Győrben.

Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára erre reagálva kiemelte: nem csak összeszerelő üzemről van szó, folyamatos fejlesztések jellemzik a győri Audit. A kormány 8,5 milliárd forinttal támogatta a korszerű elektromos hajtásegységeket gyártó győri beruházást - tette hozzá.

Nyitrai Zsolt (Fidesz) felszólalásában a 2023-as, rendkívül nehéz időben elkészült költségvetést méltatta, felsorolva annak legfőbb üzeneteit. A legfontosabb Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése, az ország energiaellátásának biztosítása, és az, hogy a háború költségeit ne a magyarokkal fizettessék meg - mondta.

Sas Zoltán (Jobbik) hangsúlyozta: a pártjuk számára évek óta kiemelten fontos cél a rendőri bérek emelése, örvendetes és fontos előrelépésnek nevezte a közelmúltban bejelentett rendvédelmi béremelést. Azonban a 2008 óta változatlan illetményalap megemelését szorgalmazta.

Végh Noémi (Jobbik) szerint az "y" és "z" generációs munkavállalóknak a lehető legrosszabb stresszfaktorok jutottak a pénzügyi bizonytalanságtól kezdve a kikapcsolódásra való képtelenségig. Úgy vélekedett: ha egy fiatal a saját lábára szeretne állni, szülői segítség nélkül kezdő fizetéséből nem fog tudni fenntartani egy albérletet.


A napirend utáni hozzászólásokat követően a levezető elnök az ülést bezárta, és jelezte: az őszi ülésszak első ülését várhatóan szeptember 26-án tartják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!