OGY - LMP: nem hangzott el konkrétum Orbán Viktor beszédében

Belföld, 2018.05.10

Nem hangzott el konkrétum Orbán Viktor beszédében - mondta Ungár Péter, a Lehet Más a Politika párt (LMP) országgyűlési képviselője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón a miniszterelnök parlamentben elmondott beszédére reagálva.

Az ellenzéki politikus szerint "semmit nem tudunk arról", hogy a miniszterelnök hogyan akarja "Magyarországot a top ötbe kormányozni a következő időszakban", mint ahogy nem világos az sem, hogy "minek a top ötjébe".

Ungár Péter szerint ismét egy számon kérhetetlen ígéret hangzott el.

Hozzátette: az LMP álláspontja amíg Magyarországon európai árak vannak, de európai átlag alatti bérek, és 28 500 forint az alapnyugdíj, addig nem lehet felzárkózásról vagy az európai átlag megelőzéséről beszélni.

Ungár Péter botrányosnak nevezte, hogy a miniszterelnök Paks II.-t a napenergiával egy lapon emlegette, és mind a kettőt fenntartható energiának nevezte, mert szerinte Paks "mocskos energia", és ígéretet tett arra, hogy az LMP tovább küzd Paks II. ellen.

Kitért arra is: addig nem lesz demográfiai fordulat, amíg a kormány csak a 2. és 3. gyermek születését támogatja, miközben a magyar családoknak már az első gyermek vállalása is gondot okoz, valamint amíg nem támogatja az egyszülős családokat.

Arról, hogy az ellenzéki párt tagjai miért nem vettek részt Orbán Viktor eskütételén, azt mondta, pártja politikusai arra szerződtek, hogy annak a 404 ezer embernek a hangját fogják hallatni az országgyűlésben, akik rájuk szavaztak, de ma erre nem volt lehetőség, hiszen nem volt szó a kormányprogramról, és nem volt semmilyen vita.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!