OGY - MSZP, Párbeszéd: a Jobbik vonja vissza Nyikos László jelölését az MNB felügyelőbizottságába!

Belföld, 2018.09.17

Az MSZP és a Párbeszéd azt javasolja a Jobbik-frakciónak, hogy vonja vissza Nyikos László jelölését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságába.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Mellár Tamás, a Párbeszéd frakció országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága tíz igen, 4 nem szavazattal támogatta, hogy a KDNP által jelölt Szényei Gábor Andrást, a Fidesz-frakció által jelölt Madarász Lászlót és a Jobbik által jelölt Nyikos Lászlót újból javasolják az MNB felügyelőbizottsági tagjának.

Bangóné Borbély Ildikó arra hívta fel a figyelmet: az MSZP, a Párbeszéd és a DK által jelölt Mártha Imre Edgárt több ellenzéki frakció támogatta, mint Nyikos Lászlót, akire a bizottsági ülésen még a jobbikos Volner János sem szavazott igennel.

"Ha a Fidesz valamilyen posztra ellenzékinek mondott jelöltet támogat, akkor élünk a gyanúperrel, hogy az ő politikai céljainak maximálisan megfelel" - fogalmazott.

Mellár Tamás azt mondta: a szavazás után az a helyzet állt elő, hogy az MNB hat felügyelőbizottsági helyéből mindegyikét a Fidesz kapta meg, hiszen két pozíció a minisztériumé, egy a kormányé, a megmaradó három helyből pedig két hely a Fidesznek, egy pedig az ellenzéknek jár, ez utóbbira viszont szintén csak kormánypártiak szavaztak.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP, illetve a Párbeszéd részt vesz-e Gyurcsány Ferenc DK-elnök által keddtől meghirdetett tüntetésen, Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: a DK saját rendezvényeként értékelik a demonstrációt, és az MSZP tagjaira bízzák, hogy részt vesznek-e ezen.

Mellár Tamás ugyanakkor úgy vélte: nem járható út, amit Gyurcsány Ferenc meghirdetett, mert nem lehet egy-két napra koncentráló akciósorozattal leváltani a kormányt, ennél sokkal többre van szükség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!