OGY - Orbán: továbbra is védeni kell a határokat

Belföld, 2018.05.18

A miniszterelnök szerint Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció, ezért a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség.

Orbán Viktor pénteken az Országgyűlésben azt mondta, új dolgokba kell belefogni és a biztató első nyolc év után is még csak a munka felénél tartanak.

Hozzátette: mély átalakítások, komoly küzdelmek és szívós munka áll mögöttünk, de a világban új időszak, új technológiai korszak kezdődött el, amely még bátrabb újító szellemet és még több változtatást követel. Ehhez a kihíváshoz kellett igazítani az új kormány összetételét - jelezte a kormányfő.

Orbán Viktor kijelentette, a technológiai mellett biztonsági és szellemi fenyegetésekkel is szembe kell néznie az országnak. Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció, ezért a védelmi képességek erősítésére, a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség - fejtette ki.

A miniszterelnök azt mondta, a kormány nem hitelveket védelmez, azokat a létformákat oltalmazza, amelyek a keresztény hitelvekből kisarjadtak. Ezért védjük az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és a nemzetet - hangsúlyozta.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!