OGY - Krónika 14. rész (napirend után)

Belföld, 2017.12.12

Az Országgyűlés kedd délután napirend utáni felszólalásokkal zárta ülésnapját, egyben őszi ülésszakát.



Napirend után


Tuzson Bence (Fidesz) Dunakeszi és térségének fejlesztéseiről beszélt, például az M2-es út négysávosításáról és a Samsung gödi beruházásáról. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagálásában azt mondta: 50 milliárd forint költségvetési kerettel rendelkezik az M2-es út fejlesztése. Azt is hangsúlyozta, hogy a térségben az elmúlt években munkahelyek ezrei jöttek létre.

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló a magyar-szlovén kétoldalú megállapodások szerepét hangsúlyozta a szlovén nemzetiség életére. Szijjártó Péter válaszában kiemelte: Magyarország és Szlovénia között nincs olyan nyitott kérdés, amely megnehezítené az együttműködést.

Bartos Mónika (Fidesz) a Latin-Amerikába került magyarokról szóló parlamenti konferenciáról emlékezett meg. Válaszában Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a déli nyitás stratégiájának egyik fókusza a minél szélesebb latin-amerikai kapcsolatok kiépítése.

Gúr Nándor (MSZP) azt mondta, hogy az elmúlt hét év politikáját hibáztatta amiatt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakossága jelentős mértékben csökkent.

Kész Zoltán (független) azt mondta, hogy a kormányzat a letelepedési kötvényekkel húszezer "migránst telepített Magyarországra".

Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló arról beszélt, hogy a kormány valódi lépéseket tesz és komoly lehetőségeket teremt a romák integrációjának érdekében.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a devizahitel-károsultak helyzete miatt kért szót, párttársa, Szávay István (Jobbik) pedig a választási rendszer problémáiról és a Jobbik ellehetetlenítéséről beszélt.

Ikotity István (LMP) Baja város fejlesztéseinek támogatását kérte a parlamenttől.



Ezt követően az elnöklő Latorcai János lezárta az ülést és az őszi ülésszakot és jelezte: a parlament várhatóan februárban tartja következő ülését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!