OGY - Krónika 7. rész (hadigondozás, napirend után)

Belföld, 2018.02.19

Az Országgyűlés hétfőn tárgyalta a hadigondozásban részesülők járandóságának egyszeri emelését, amelyet minden felszólaló képviselő támogatott.



Tízezer forintra emelik a hadigondozásban részesülők járandóságát


A hadigondozásról szóló törvény módosításának vitájában az előterjesztőként felszólaló Vas Imre (Fidesz) azt mondta, hogy a második világháborút követően a hadigondozástól politikai okokból megfosztott volt hadiárvák, volt hadigyámoltak és volt hadigondozott családtagok rendszeres ellátása a javaslatban szereplő egyszeri emeléssel 8810 forintról tízezer forintra nő.

Az ellátásban 74 ezren részesülnek, az emelés január 1-jéig visszamenőlegesen érvényes, és a járandóság minden évben a nyugdíjemelés mértékével egyezően nő majd - közölte.

A kormány nevében Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára szólt hozzá a javaslathoz. Kiemelte, hogy az emelés visszamenőleges hatályú, és a javaslatot még ebben a parlamenti ciklusban elfogadhatják.

Kulcsár Gergely (Jobbik) támogatásáról biztosította a javaslatot, ahogy az utána sorra kerülő Ágh Péter (Fidesz) is.

Ezt követően Latorcai János levezető elnök lezárta a vitát.

Az elhangzottakra reagálva Vas Imre köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik támogatták a házszabálytól való eltérést, valamint magát az indítványt.

A levezető elnök ezt követően az ülésnapot is bezárta.



Napirend után



Vágó Sebestyén (Jobbik) Érd és térsége közlekedési problémáit sorolta, értékelése szerint a járművek "kinőtték az utakat", közösségi közlekedéssel pedig nehéz a fővárosba jutás.



Ezt követően az elnöklő Latorcai János lezárta az ülésnapot, a Ház kedden reggel 8 órakor folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!