OGY - Krónika 7. rész (vitanap, napirend után)

Belföld, 2018.02.21

Az ország gazdasági eredményeit hangsúlyozta a kormány képviselője a szerdai parlamenti vitanapon elmondott zárszavában.



Fidesz: három pillérre épít a kormány



Selmeczi Gabriella (Fidesz) azt emelte ki, hogy a kormány három pillérre épít: a gazdaság erősödésére, a családpolitikára és az ország védelmére.

Kifejtette: csökken a munkanélküliség és az államháztartás hiánya, alacsony az infláció és aki akar, dolgozhat.

A családpolitikát illetően a kormánypárti politikus úgy fogalmazott, jó úton járnak, de még sok a tennivaló. Méltatta a gyermekvállalás érdekében tett lépéseket, továbbá azt, hogy javul a nyugdíjak vásárlóereje.



Zárszó



Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár zárszavában úgy reagált az elhangzottakra: örömmel hallotta, hogy az MSZP mennyi mindent szeretne tenni az ágazatért, de szembesíteni kell azzal, amit kormányzása alatt tett. Példaként hozta a Svábhegyi Gyermekkórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Schöpf-Merei Kórház bezárását. 16 ezer kórházi ágy megszüntetését és azt, hogy hatezer egészségügyi dolgozótól váltak meg.

Megjegyezte: mindig lesz mit újítani az egészségügyben, de a hitelességet meg kell őrizni.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pedig azt hangoztatta: 2010 után megkezdődött az ország gazdasági felzárkózása, a kormány megteremtette az önállóság minden feltételét. Hitelek és külföldi források helyett a gazdaság teljesítőképessége alapján indulhattak életpályamodellek és emelkedett az emberek bére - közölte.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy minden településen elérhetők legyenek a 21. századi szolgáltatások.

Méltatta az önkormányzati finanszírozás stabilitásának megteremtését és azt, hogy minden település szabadon választhatja meg polgármesterét és képviselőit.

Pogácsás Tibor a kormány nevében megköszönte a Ház dolgozóinak és a képviselőknek a ciklusban végzett munkát.



Ezt követően az elnöklő Latorcai János lezárta a vitanapot.



Napirend után



Sallai R. Benedek (LMP) az Országgyűléstől búcsúzó felszólalásában csalódottságának adott a parlamenti munka konstruktivizmusának hiánya miatt. Úgy fogalmazott, a Fidesz bázisát bűnözők és bűnpártolók alkotják, akiknek a közvagyon lenyúlása és a hatalom megtartása a cél, a közjó helyett a gyűlöletkeltés jelenik meg az üzenetekben.



Latorcai János a kijelentés miatt bocsánatkérésre szólította fel az LMP képviselőjét, majd a Ház vezetése nevében szintén köszönetet mondott az elmúlt négy évben végzett munkáért a parlament munkatársainak és képviselőinek. Ezt követően lezárta az ülést, az Országgyűlés a választásokig várhatóan már nem ülésezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!