OKF: három megyében is komoly pusztítást okozott a vihar

Belföld, 2020.07.03

Három megyében - Borsod-Abaúj-Zemplénben, Jász-Nagykun-Szolnokban és Hajdú-Biharban - okozott komoly pusztítást a vihar péntek délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében felhőszakadások adtak munkát a tűzoltóknak: rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, elsősorban Mezőkövesden, estig húsznál is több bejelentés érkezett a városból viharkárokról a megyei műveletirányítási központba. A város egyik idősotthonába is betört az esővíz, a tűzoltók megkezdték a szivattyúzást. Emellett több lakóházban is elöntötte a pincéket az esővíz. Forró községben a Devecseri-patak átbukott a gáton és elöntött egy telephelyet.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében intenzív felhőszakadás érte el Karcagot péntek kora este. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett, a vízelvezető csatornák megteltek, ezért a tűzoltók a városgazdálkodási cég szakembereivel közösen tervezik meg a csapadékvíz elvezetését a városból. A megyei műveletirányítási központba több tucat bejelentés érkezett.

Hajdú-Bihar megyében az erős szél és a felgyülemlett esővíz is károkat okozott. Debrecenben egy fa dőlt az úttestre, és a tűzoltók segítségét az esővíz elvezetéséhez is kérték. Berettyóújfaluban a szél megbontotta egy családi ház kúpcserepeit, és a felgyülemlett esővíz gondot okozott egy Bessenyei lakótelepi lépcsőházban és egy ház pincéjében is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!