Olaszliszkai emberölés - A harmadrendű vádlott feltételes szabadságra bocsátásáról döntött a bíróság

Belföld, 2019.11.26

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája döntött az olaszliszkai emberölési ügy 15 év fegyházbüntetésre ítélt harmadrendű vádlottjának feltételes szabadságra bocsátásáról, fellebbezés miatt a végzés nem végleges - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, az elítélt a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti szabadságvesztését, amelyből tizenöt évet követően 2021. október 24-én szabadulhatna.

A büntetés-végrehajtási bíró a keddi meghallgatáson megállapította, hogy az elítélt kifogástalan magatartást tanúsított a büntetés végrehajtása során, különböző címen hatvan jutalmat érdemelt ki, fegyelmi fenyítése nincs, munkáltatása a büntetés kezdete óta folyamatos. A fogvatartás alatt leérettségizett, több szakmát is szerzett, valamint önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett.

Az elítélt kifejezte a megbánását, a számára - az elhelyezési körülmények miatt - megítélt kártalanítás összeget felajánlotta a sértett családjának. Jutalomból több alkalommal volt intézetelhagyáson, csoportos és egyéni kimaradáson is. Szabadulását követően lakhatása és munkáltatása biztosított.

A bíróság végzésével szemben az ügyész fellebbezést jelentett be az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának mellőzése érdekében, így a végzés nem vált véglegessé.

A Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án hozott jogerős ítéletet az olaszliszkai emberölés ügyben. Három vádlottat a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott, az ügy elsőrendű vádlottja 17 év fegyházbüntetést kapott, ő július 15-én hagyhatta el a börtönt, miután a bíróság esetében is a feltételes szabadságra bocsátásáról döntött.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!