Olimpia 2024 - Az LMP bizottsággal vizsgáltatná az olimpiai pályázat pénzköltéseit

Belföld, 2017.02.20

Az LMP azt javasolja, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja meg, pontosan mire költötték el az olimpiai pályázatra szánt költségvetési forrásokat.

A párt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Ikotity István úgy fogalmazott: miután az olimpiarendezésről szóló népszavazáshoz több mint 266 ezer aláírás gyűlt össze, a kormány megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne a pályázathoz.

Annak ellenére, hogy a pályázatról éppen a kabinet döntött, az emberek megkérdezése nélkül - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A pályázatra a központi költségvetésből szánt tízmilliárd forintot már 2016 végére elköltötték - hívta fel a figyelmet a képviselő. Egyúttal azt mondta, meggyőződésük, hogy a kormány azért találta ki az olimpiai pályázatot, hogy működtetni tudja kommunikációs gépezetét, ami "nyilvánvalóan a korrupcióra épül", és a szóban forgó milliárdok is "erre mentek el".

Szél Bernadett frakcióvezető a képviselőcsoportjuk előtt álló kihívások közül az egyik legfontosabbnak a bérválság megoldását nevezte.

A dolgozói szegénység felszámolásához legalább 1440 milliárd forintot kellene átrendezni a költségvetésben - hangsúlyozta, miközben arra is kitért, hogy az LMP be fogja mutatni, kormányon milyen javaslatokat tennének a probléma megoldásáért. Elképzeléseiket sorolva azt is kiemelte, hogy az LMP száz költségvetési forintból húszat az oktatásra fordítana, hozzátéve: az egészségügyben is forrásemelésre van szükség.

A társelnök arról is beszélt, hogy az LMP újra parlamenti vitanapot kezdeményez a magyar vidék helyzetéről. Szavai szerint emellett elkötelezettek az antikorrupciós politikájuk továbbvitelében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!