Önkormányzat: idén is kértek ingyenes parkolóbérleteket a szegedi fideszes képviselők

Belföld, 2020.01.14

A szegedi fideszes képviselők az előző ciklusokhoz hasonlóan 2020-ban is kértek ingyenes parkolóbérletet a munkájukhoz az önkormányzattól - közölte a polgármesteri hivatal kedden az MTI-vel.

A polgármesteri hivatal a Fidesz helyi szervezete alelnökének sajtótájékoztatójára reagált. Tápai Péter közölte, rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik a Gyulai Törvényszéknek a "VIP parkolóbérletek" ügyében az önkormányzat korábbi vezetőit elmarasztaló ítélete miatt. Kérik, hogy tekintsék át a parkolás teljes szabályozását, hogy valóban azok jussanak bérlethez, akik a városért dolgozzanak. Ad hoc bizottság létrehozását is indítványozzák annak érdekében, hogy kiderüljön, kik lehetnek érintettek még az ügyben, akik nem kerültek a hatóság látókörébe.

A Gyulai Törvényszék másodfokon 1,35 és 2,5 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta pénteken az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben a vádlottakat, a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetői, a város egykori címzetes főjegyzőt, a korábbi alpolgármestert, valamint Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester kabinetfőnökét. A törvényszék megállapította, hogy a vádlottak 2010 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!