Önkormányzat 2014 - Falus Ferenc: Tarlós István jogsértő módon kampányol

Választás 2018, 2014.09.22

Miután a Fővárosi Választási Bizottság helyt adott az Együtt-PM beadványának, Tarlós István főpolgármesternek papírja van arról, hogy jogsértést követett el akkor, amikor plakátjain elhelyezte Budapest címerét - közölte Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje hétfőn az MTI-vel.

A jelölt arra szólította fel Tarlós Istvánt, hogy fejezze be a jogsértést, távolítsa el plakátjait, és kérjen bocsánatot Budapest polgáraitól, amiért megtévesztette őket és visszaélt a bizalmukkal

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői elsőfokú határozatában úgy ítélte meg, hogy összességében jogellenes a fővárosi önkormányzat címerének használata Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének plakátjain.

A testület szerint a választási plakáton nem rendeltetésszerűen használták a főváros címerét. A város több pontjára kihelyezett plakáton "Tarlós István főpolgármester" felirat, a főváros címere és az önkormányzati választás időpontja látható.

Az FVB-hez testülethez két kifogás érkezett, az egyiket az Együtt - A Korszakváltók Pártja, míg a másikat a Magyar Liberális Párt tette. A két kifogást a bizottság összevonta és együtt tárgyalta, ám végül két azonos tartalmú határozatot hozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!