Önkormányzat 2014 - Kósa Lajos: Ajka a térség gazdaságának is motorja lehet 2014 és 2020 között

Belföld, 2014.09.22

Egy Ajka méretű város környezete gazdaságának is motorja lehet a 2014 és 2020 közötti uniós ciklusban - jelentette ki a Fidesz alelnöke hétfőn Ajkán, a párt által szervezett lakossági fórumon.

Kósa Lajos azt mondta: a kormányzati gazdaságfejlesztési program hatékony végrehajtására együttműködő önkormányzatokra van szükség. Az Európai Unióból érkező források hatvan százalékát a kis- és középvállalkozások fejlesztésére kell fordítani, és ezek zömmel magyar tulajdonú cégek, amelyek alapvetően hazai piacra, kis részük pedig exportra is, termelnek - tette hozzá.

A Fidesz alelnöke kitért a bankok elszámoltatására, valamint az önkormányzati adósságkonszolidációra is, amely által csaknem hatmilliárd forintot vállalt át az állam Ajkától. Szólt a munkahelyteremtés fontosságáról is, és elmondta: a kormányzat célja, hogy a ciklusban ötmillió fölé emeljék a foglalkoztatottak számát.

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP ajkai polgármesterjelöltje kiemelte, helyi választási programjuk szinkronban áll a kormányprogramokkal. Középpontjában a vállalkozások fejlesztése és ezen keresztül a munkahelyteremtés áll, hogy biztos egzisztenciát nyújtsanak az Ajkán élőknek.

Legfontosabb céljai közt említette, hogy az ajkai ipari parkban napenergia-parkot valósítsanak meg. A mintegy 41,5 millió eurós (csaknem 13 milliárd forintos) főösszegű beruházásban partnerük egy német-magyar vállalat lenne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!