Orbán: a kormánynak a családok biztonsága az első

Belföld, 2022.01.14

A kormánynak a családok biztonsága az első - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Azt mondta, lesznek támadások a családokat védő intézkedéseink miatt Brüsszelből.

De ezeket ki tudjuk védeni, részben, mert vannak európai jogszabályok, amelyek a mi jogainkat is garantálják, részben pedig azért, mert az elmúlt időszakban, tíz-egynéhány évben a magyarok bebizonyították, hogy nem vagyunk gyávák, nem száll inunkba a bátorságunk, kiállunk a gátra és megvédjük a saját érdekeinket - fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta, Magyarország egy szabad ország, ahol a felnőttek maguk választhatják meg életformájukat, ám el kell ismerni a szülők azon jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni gyermeküket, például olyan érzékeny kérdésben, mint a szexualitás.

Németország civilizált állam, mégis ott bukott le nemrég egy több száz fős pedofil hálózat - mutatott rá Orbán Viktor, hozzátéve, az ilyen kérdéseket a magyar törvények jól kezelik.

A kormányfő jelezte, válságos helyzetekben az a kérdés, milyen mértékben szabad beavatkozni a gazdaság működésébe; ennek során a bérek, nyugdíjak emelésére és - ahol lehet - az áremelkedés "megfogására" van a kabinetnek módja. Felkészült arra, hogy Brüsszelben meg kell védeni ezeket az intézkedéseket - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!