Orbán: Közép-Európa a kontinens kapuja és bástyája

Belföld, 2017.05.20

Közép-Európa a kontinens kapuja és bástyája, sokszínű, keresztény, multietnikus terület, "kicsit huzatos hely", de mi mégis közös hazaként tekintünk rá - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton a szlovéniai Mariborban.

Orbán Viktor a Szlovén Demokrata Párt kongresszusán A Fidesz testvérpártja, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kongresszusán a kormányfő felszólalásában úgy fogalmazott: büszkeséggel tölt el minket, hogy itt élhetünk, büszkék vagyunk nemzeteinkre, azok történelmi teljesítményére, arra, hogy túléltük a nehéz évszázadokat. Egy biztos: szlovénként és magyarként akarunk megmaradni a jövő számára is - jelentette ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta: egy nagy európai vita közepén állunk, migránsok vagy a saját családjaink, ez itt a kérdés. Európában sokan gondolják, hogy az elöregedő kontinens gondjait bevándorlókkal kell megoldani, de mi azt mondjuk, hogy ha nehéz és bonyolultabb is, nekünk a saját belső tartalékainkat kell mozgósítani, hogy nemzetként fennmaradhassunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, még ha le is akarnak beszélni erről minket - mondta.
(MTI)

Galériánk

Orbán Viktor a Szlovén Demokrata Párt kongresszusán Orbán Viktor a Szlovén Demokrata Párt kongresszusán Orbán Viktor a Szlovén Demokrata Párt kongresszusán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!