Orbáncfű: a depresszió és a hangulatzavarok egyik leghatékonyabb természetes gyógyítója

Szerencsejáték, 2020.03.18

Az orbáncfű az egyik legelterjedtebb gyógynövény a világon, amelyet már az ókorban és a középkorban is előszeretettel alkalmaztak természetes nyugtatószerként, neurológiai eredetű betegségek kezelésére, depresszióra, alvásproblémákra, szorongásra, valamint külsőleg főzetként és kenőcsként fertőtlenítésre, sebgyógyításra és gyulladáscsökkentésre.

Orbáncfű
Az orbáncfű használata igen széles körben elterjedt, és a legtöbb ember jól tolerálja a fogyasztását, valamint szedése általában hosszabb távon is biztonságos, azonban alkalmazása előtt mindenképpen egyeztess orvosoddal, mert az arra érzékenyeknél okozhat mellékhatásokat. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogyan hat az egészségedre az orbáncfű!
 
Nyugtass és regenerálj a természet erejével!
 
Az orbáncfű legnépszerűbb felhasználási területe a depresszió és a szorongás tüneteinek enyhítése, kezelése, mivel a növény hatóanyagai hangulatjavító hatásúak, képesek szabályozni az agyban termelődő boldogsághormonok (vagyis a szerotonin, a norepinefrin és a dopamin) mennyiségét. Az orbáncfű jelentősen enyhíti, de akár teljesen meg is szünteti a premenstruációs szindróma és a menopauza tüneteit, kellemetlen mellékhatásait.
 
Az orbáncfűben rengeteg jótékony hatóanyag található: a hypericin, a rutin, a quericin, a kaempferol és a hyperforin pozitív hatással van a hormonháztartás, az immunrendszer, valamint a szervezetünk regenerációs képességére. Így a hangulatjavítás mellett alkalmazzák immunerősítő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő céllal is - számos sebfertőtlenítő készítmény összetevői között megtalálható.
 
 Légy körültekintő!
 
Az alkalmazása előtt mindenképpen egyeztess orvosoddal! Az orbáncfű kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, előfordulhat, hogy felgyorsítja a felszívódásukat, vagy épp csökkenti a hatásfokukat, így kérd ki szakember véleményét, mielőtt elkezded szedni. Kúraszerűen, problémától függően 6-12 hétig fogyasztható.
 
Ne szedj orbáncfüvet akkor, ha:

  • gyermeket vársz
  • szoptatsz
  • antidepresszánst szedsz
  • vagy alkoholt, esetleg valamilyen tudatmódosító szert, drogot fogyasztottál
  • gyógyszert szedsz (pl. fogamzásgátlót, rákgyógyszert, véralvadásgátlót vagy HIV gyógyszert, stb. )
Az orbáncfű szedése az arra érzékenyeknél okozhat mellékhatásokat, ilyen tünet lehet többek között a fejfájás, a fényérzékenység, a szájszárazság, a szédülés, a gyomorbántalmak, a koncentrációs zavar és a fáradékonyság is. Javasoljuk, hogy körültekintően, orvos véleményét kikérve vágj bele az orbáncfűből készült étrend-kiegészítők fogyasztásába.
 
Viszont ha megkaptad az engedélyt, akkor bátran kezdj bele az orbáncfű szedésébe, és élvezd a természetes nyugtató, hangulatjavító, valamint stressz- és szorongásoldó hatásait!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!