Országgyűlés Hivatala: az Országház biztonságát veszélyeztető drónok befogására használnák az elfogó hálót

Belföld, 2017.04.20

(MTI) - Az Országgyűlési Őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem - szükség esetén - kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni -  tolmácsolta az Országgyűlés Hivatala Kövér László, házelnök álláspontját csütörtökön az MTI-nek.

Az Országgyűlés elnöke Szabó Tímea, a Párbeszéd színeiben politizáló független országgyűlési képviselő szerdán, a Facebook oldalán közzétett bejegyzésére reagált. Ebben az ellenzéki politikus többek között arról írt, hogy Kövér László, házelnök most gránátvetőket, "elfogó hálót" és könnygázgránátot telepít a Házba.

A közleményben a politikus úgy fogalmaz, hogy "Szabó Tímea hiába reménykedik". Az őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem - szükség esetén - kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni - olvasható a közleményben. A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szerveknél rendszeresített védelmi eszközöknek az Országgyűlési Őrség által tervezett beszerzési lehetősége kifejezetten a képviselők biztonságát, az Országgyűlés működésének zavartalanságát szolgálja. Az Országgyűlés Hivatala az MTI-nek azt is megerősítette, hogy a gránátvetők az elfogó hálók kilövéséhez szükségesek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!