Országos Könyvtári Napok - Változatos programok Csongrád megyében

Belföld, 2018.09.28

Több száz ingyenes rendezvény, változatos programok várják az érdeklődőket az Országos Könyvtári Napok alkalmából több héten át Csongrád megyében - közölte Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója pénteken, Szegeden.

A programok célja bemutatni az intézmény sokszínű szolgáltatásait, amelyek segítséget nyújtanak az emberek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szórakozásához. A rendezvénnyel azokat is igyekeznek elérni, akik még nem rendszeres könyvtárlátogatók - mondta a szakember az eseményről rendezett sajtótájékoztatón.

A három nagyobb eseménysorozat - a családok éve, a kulturális örökség európai éve és a Nemzeti Kulturális Alap létrehozásának 25. évfordulója - köré csoportosuló programok közül csaknem kétszázötvenet - író-olvasó találkozókat, színházi és zenei produkciókat, ismeretterjesztő előadásokat, vetélkedőket - a megye 35 településeinek könyvtáraiban rendeznek.

A Somogyi-könyvtár központi épületében, a szegedi Dóm téren kedden a gyermekeknek szóló kedvelt regények, a Rumini és Lengemesék sorozatok szerzőjével, Berg Judittal találkozhatnak a legkisebbek és szüleik. A programok állandó eleme a helyi szerző és olvasóik összeismertetése: Csikász Lajos a történelmi regények születéséről beszél, Bene Zoltán Áramszünet című regényét, Bátyi Zoltán Csókolj meg, Júdás! című novelláskötetét mutatja be a közönségnek.

Október 7-én rendezik a könyves vasárnapot, ekkor változatos programok mellett használt könyvek árusítása, régi könyvek aukciója, családi vetélkedő várja a látogatókat, akik közül a nem könyvtári tagok egy napijegy áráért fél évre beiratkozhatnak ekkor.

A Somogyi-könyvtár 13 Szegeden működő fiókkönyvtárában félszáz program fogadja a betérőket. Az érdeklődők szakavatott segítséggel belekezdhetnek a családfakutatásba vagy éppen bekapcsolódhatnak valamelyik kisközösség, könyv- és filmklub tevékenységébe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!