Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár

Belföld, 2020.07.30

Magyarországon stagnál a fertőzések száma, így nem változtatnak a hatályban lévő szabályokon, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Ez azt jelenti, hogy nem lesz SZIN se az idén.

SZIN-2021
Az egyik legfontosabb következménye a döntésnek, hogy 500 fő feletti zenés-táncos rendezvények sem lehetnek augusztus 15-e után. Ez többek között érinti a Szegedi Ifjúsági Napokat is, amely hagyományosan az utolsó nyári könnyűzenei fesztivál szokott lenni. Az elmúlt 10 hónapban komoly munkát adott a fesztivál szervezése, ugyanakkor elég sokat előre el kellett költeni, így komoly veszteség éri a SZIN-t szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit kft-t.

Visszajár a fesztiválozóknak is a korábban már megváltott jegyek és bérletek ára, illetve a szponzori pénzek jelentős részét is vissza kell adni. Hogy ezt pontosan hogyan és mikortól tudják majd érvényesíteni, arról folyamatosan tájékoztatni fogják a szervezők az érintetteket az internet különböző csatornáin – nyilatkozta Kolonics Erika, a fesztivál főszervezője.

A fesztivál facebook-oldalán a következő szöveget jelentettek meg a szervezők: „A kormány döntése szerint eddig úgy tűnt, hogy a fiatalok velünk zárhatják a nyarat, azonban a mai kormányinfón elhangzottak szerint a teljes idei fesztiválszezon elmarad. Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár. De megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy minél rugalmasabb és legegyszerűbben meg tudjátok oldani a jegyek visszaváltását vagy a következő évre történő beváltását. Részletek hamarosan a www.szin.org oldalon. ” A SZIN szervezőcsapata mostantól a jövő évi fesztivál szervezésével foglalkozik.

Nem csak a SZIN lefújását jelentették be csütörtökön, hiszen a DEJA VU és a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál programjait is törölték. Mindegyik rendezvény a jövő évi programokra koncentrál.

(Webrádió)

Címkék

Szegedi Ifjúsági Napok SZIN
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!