Paksi bővítés - LMP: a Fideszhez közeliek már most "bolondra kereshetik magukat"

Belföld, 2017.03.23

Az LMP társelnöke szerint valóban előnyös beruházás a paksi bővítés, ám csupán a kormánynak és a Fideszhez közeli vállalkozásoknak, akik között akad olyan, amely már most "betegre kereshetik magukat".

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy egy, a miniszterelnök vejével üzleti kapcsolatban álló WHB Kft. már most "kapun belül van" Pakson, saját kirendeltséget alakított ki az erőmű területén. Hozzátette: bár ez még nem korrupció, a jelenség azt mutatja, hogy a jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező társaság már most bebiztosította helyét a bővítésben.

Beszámolt arról is, hogy a beruházás informatikai központját jelentő MVM Informatika pedig az erőműtől 10 kilométerre, egy vitatható állapotú épületet bérel havi 4,5 millió forintért egy olyan társaságtól, amely korábban a fideszes képviselő, Szekszárd egykori polgármesterének, Horváth Istvánnak a tulajdonában állt.

Az ingatlant 2009-ben, még Horváth István tulajdonlása idején vette a társaság a Gemenc Volántól 180 millió forintért, amelynek vezetője Hadházy Ákos állítása szerint jó kapcsolatban áll az egykori szekszárdi polgármesterrel. A Gemenc Volán azonnal visszabérelte a terület egy részét évi 30 millió forintért, vagyis - az LMP politikusának elmondása szerint - annak ára hat év alatt megtérült. Hadházy Ákos hozzátette: a bérletet a Gemenc Volán nemrég meghosszabbította.

Az LMP társelnöke rámutatott: bár Horváth Istvánnak már nincs részesedése ebben a társaságban, azt vagy egy strómannak adhatta el, vagy borsos árat kérhetett a biztos bérleti szerződéssel rendelkező cégért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!