Paksi bővítés - LMP: nemzetbiztonsági kockázatot jelent a beruházás

Belföld, 2017.03.21

Az LMP szerint négy okból is nemzetbiztonsági kockázatot jelent a paksi bővítés, amelyet a párt társelnöke, Szél Bernadett a 21. század legnagyobb politikai hibájának minősített, amely a 22. századra is hatással lesz.

A társelnök-frakcióvezető keddi budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: Paks II. üzembe állítása után az ország az áram 60 százalékát egy helyen fogja előállítani, a centralizáció pedig növeli a terrorfenyegetettséget. Emellett Oroszország-függőségünk is növekszik, a technológia, a kivitelezés és az ahhoz szükséges hitel is az oroszoktól származik - tette hozzá.

Mindez Magyarország nemzetközi mozgásterének beszűküléséhez vezet - jelentette ki az ellenzéki politikus, aki a kockázatok közé sorolta, hogy a bővítéshez szükséges jelentős forrásokat szerinte teljesen átláthatatlanul költi el a kormányzat.

A kormány nem kormányoz, hanem hecceli az embereket - mondta kérdésre arról a törvényről, amelyik könnyebb engedélyeztetést tesz lehetővé a 300 négyzetméternél nagyobb lakóházak építésére, illetve arról a javaslatról, amelyik tiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!