Paksi bővítés - LMP: Putyinnak kellett egy miniszter

Belföld, 2017.04.18

Az LMP társelnöke szerint az orosz elnök "rendelte meg" a magyar miniszterelnöktől a paksi bővítésért felelős minisztert, Orbán Viktor pedig, ahogy eddig is, megtette, amit Vlagyimir Putyin megkövetelt.

Szél Bernadett kedden Süli János tárca nélküli miniszterjelölt gazdasági bizottsági meghallgatását követő sajtótájékoztatóján abszurdnak ítélte, hogy a paksi beruházásért miniszter felel majd, miközben az egészségügynek, az oktatásnak vagy a munka ügyének nincs minisztere.

Az ellenzéki politikus problémásnak érezte, hogy a bizottságban megpróbálták "elszakmázni" a kérdést, mert a beruházás szerinte politikai döntés, és ha szakmailag rendben lenne, akkor nem őriznék hét lakat alatt az iratait.

Bírálta a jelöltet a többi közt azért is, mert a kormánypártokhoz hasonlóan nem kérné ki az emberek véleményét a beruházásról, holott - mint azt hangsúlyozta - egy népszavazást széleskörű társadalmi tájékoztatás előzhetne meg.

Hozzátette: a Fidesznek lételeme, hogy a projekt megvalósuljon, mert az uniós források elapadása után is pénzre lesz szükségük.

"Már a külpolitika is titkos ügylet" - mondta Szél Bernadett, akinek az ismertetése szerint csupán a külföldi sajtóból tudható: Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők közül elsőként gratulált "a teljhatalomra törő török elnöknek", Recep Tayyip Erdogan a törökországi népszavazás után, még azt megelőzően, hogy tisztázták volna a népszavazás tisztaságával kapcsolatos kérdéseket.

Arra a kérdésre, hogyan fogadja az LMP-frakció, hogy Sallai R. Benedek képviselőjük a következő választáson nem kíván mandátumot nyerni, azt mondta: emberileg megérti, mert ötfős frakcióban politizálni embert próbáló, és örömmel veszi, hogy a politikus titkári feladatát továbbra is ellátja, és a kampányban is segíti a pártot. Az LMP működése azonban nem egy embertől függ - hangsúlyozta -, a bázisdemokratikus közösség erőssé teszi a pártot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!