Pályázni lehet a Móra Múzeum területén lévő vendéglátóhely bérleti jogára

Belföld, 2022.01.19

Újra meghirdetik a Móra Ferenc Múzeum kezelésében lévő Várkertben üzemelő vendéglátóegység bérleti jogát.

Várkert Erről a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága döntött szerdai ülésén.

Várkertben korábban is működött egy vendéglátó egység Beer Garden néven, ám tavaly ősszel lejárt a bérlő szerződése. Most újabb öt évre keresnek vállalkozót, aki üzemeltetné a
több mint ötszáz négyzetméteres bérleményt. A pályázat nyertese május 1-jétől 2027. április 30-áig bérelheti a területet. A szerződés legfeljebb egyszer, újabb öt évre hosszabbítható meg.

A 69 négyzetméteres kiszolgáló- és 452 négyzetméteres vendégtérért havonta nettó 450 ezer forintot kell fizetnie a nyertesnek, ezen felül vállalnia kell, hogy forgalomarányos bérleti díjat is fizet, ami nem lehet kevesebb az üzlet havi nettó árbevételének 5 százalékánál.

Éveken keresztül működött a Móra Múzeum előtt a Lejtő nevű söröző, amelyet Ludányi Márton cége üzemeltetett. Tavaly már nem nyithattak ki a régi helyen, viszont a felújított vár kerthelyiségében Beer Garden néven sörözőt üzemeltethettek. A vállalkozó azt mondja, hogy a nyár kifejezetten jó forgalmat hozott, ennek ellenére jó, ha nullán zárta a szezont.

A mostani kiírást irreálisnak tartja, ezért még nem döntötte el, hogy újra pályázik-e a hely bérlésére. A legnagyobb gond a Várkerttel az, hogy mivel nincs belső része, az időjárás nagyon fontos faktor, így például esős időben szinte egyáltalán nincsenek vendégek. Több vendéglátóhelyet is üzemeltet Szegeden és a város határain túl is, így rengeteg feladat vár rá. A Várkertet egyébként jó helynek tartja, szerette üzemeltetni a Beer Gardent, de a kiírási feltételek szerinte túl sokat várnak el a vállalkozóktól.
(Webrádió)

Címkék

Beer Garden Várkert
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!