Párbeszéd: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot

Belföld, 2022.01.08

A Párbeszéd szerint a Fidesz a magyar cigányságot is - ahogy a társadalom többségét - elárulta, ezért nem méltó egyetlen roma ember voksára sem.

Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy sajtóban kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbál roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni.

A politikus szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője által elmondottak az egész demokrácia ellen intézett támadásnak minősülnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kiderítésére, Sztojka Attila milyen szerződésekről beszél a felvételen, illetve valóban lehallgattak-e országos roma önkormányzati képviselőket, ahogy az elhangzottak alapján következtetni lehet.

Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa ugyanitt aláhúzta, a kiszivárgott felvétel is azt bizonyítja, hogy lehallgatják, megfélemlítik azokat a közéleti szereplőket, "akik nem a körhöz tartoznak", éppen ezért "nemet kell mondani a korrupt fideszes elit vezetésére".

Berki Sándor, a Párbeszéd etnikai és kisebbségi referense úgy fogalmazott, a felvétel megmutatja, a Fidesz valójában hogyan áll a romapolitikához. Leszögezte, a romák ügyének fejlődése érdekében a roma közéletnek is meg kell tisztulnia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!