Időjárás
meteoblue
TV műsor

Párbeszéd: a forint lélegeztetőgépen van, az árak elszabadultak

Belföld, 2021.11.25

A forint jelenleg lélegeztetőgépen van, az árak pedig elszabadultak - jelentette ki Párbeszéd párt frakcióvezető-helyettese.

Burány Sándor csütörtöki online sajtótájékoztatóján idézte Orbán Viktor miniszterelnök 2004-ben, ellenzékben elmondott szavait, hogy: "a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak". A politikus hangsúlyozta, a kormányfő akkor azt is hozzátette, a forint gyengülése tulajdonképpen azt jelenti, hogy "ellopják a pénzt az emberek zsebéből".

A frakcióvezető-helyettes azt állította, hogy Orbán Viktor most pontosan azt csinálja, amit 2004-ben még kritizált, mert rekordmagas az infláció, a forint pedig még soha nem volt ilyen gyenge az euróhoz képest.

Burány Sándor azt mondta: a kormány tizenegy éve nem emelte a családi pótlékot, nem emelte az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, valamint a köztisztviselői bértábla illetményalapját, és növelte a minimálbért keresők adóját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!