Párbeszéd: az állami vezetők csak az állami egészségügyet vehessék igénybe!

Belföld, 2018.10.05

A Párbeszéd határozati javaslatban kezdeményezi kikötni, hogy az állami vezetők csak az állami egészségügyi ellátásokat vehessék igénybe.

Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós, de a többi állami vezető sincs tisztában azzal, hogy mi folyik az állami egészségügyben, hiszen magán- és külföldi ellátásokat vesznek igénybe.

A képviselő utalt Kásler Miklós azon kijelentésére, amelyik szerint a tízparancsolat betartásával a halálos betegségek 90 százalékát el lehet kerülni. Közölte, javaslata arra kötelezné a kórházakat, hogy a gyógyulni vágyó állami vezetőket a tényleges egészségügyi ellátás helyett először a tízparancsolattal "kenegessék".

Szabó Tímeát kérdezték arról, hogy az Állami Számvevőszék kezdeményezte a Párbeszéd és a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését, mert a két párt a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető, ezért nem tudták ellenőrizni őket. A társelnök azt mondta, hogy a Párbeszéd korábban benyújtotta a székhelyváltoztatási kérelmét, a számvevők viszont valószínűleg a régebbi székhelyen keresték őket. Hozzátette, levélben jelezték a számvevőszéknek, hogy bármikor a rendelkezésére állnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!