Párbeszéd: ne épüljenek luxusvillák a balatoni természetvédelmi területeken!

Belföld, 2020.07.07

A Párbeszéd levélben kéri az illetékes hatóságokat, lépjenek fel az ellen, hogy luxusvillák épülnek a Balaton körül a természetvédelmi területeken.

Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján - korábbi sajtóhírekre hivatkozva - arról beszélt, hogy ezeket a medencés luxusvillákat a törvényi tiltás ellenére építették. Azt mondta, hogy a házak tulajdonosai kijátsszák a jogszabályokat, a hatóságok pedig szemet hunynak afelett, hogy a telkeken legfeljebb csak olyan mezőgazdasági épületeket lehetne felhúzni, amelyek lakófunkcióval is bírnak.

A Párbeszéd ezért az ügyben az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályt, a Veszprém megyei kormányhivatalt, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot, valamint az illetékes minisztereket keresi meg - jelentette be. Ha a hatóságok nem intézkednek, akkor a párt feljelentést tesz, mert nem kisebb-nagyobb bírságokkal kell büntetni az illegálisan épített villák és medencék tulajdonosait, hanem "le kell dózerolni" az épületeket - szögezte le. A probléma megoldása érdekében a helyi civilek és önkormányzatok bevonásával a Balaton-törvényt is módosítani kell - tette hozzá.

Kocsis-Cake Olivio úgy fogalmazott: ha 2022-ig nem történik semmi az ügyben, akkor a parlamenti választás után a "hatalom embereinek villáit" az "emberek hatalmával" fogják lebontani.

A sajtótájékoztató végén a politikus azt mondta, a Hír TV kérdéseire nem válaszol, mert a csatorna még mindig nem kért bocsánatot a Becsület napja elnevezésű, szélsőjobboldali csoportok által szervezett eseményről szóló tudósításáért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!