Páva Zsolt: a Soros-terv része a migrációpárti szervezetek támogatása

Belföld, 2017.12.06

A Soros-terv része a migrációpárti szervezetek támogatása - jelentette ki Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere a Rádió 1 Pécs szerdai adásában elhangzott interjújában.

Páva Zsolt ezt azzal összefüggésben mondta, hogy mintegy 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány Soros György szervezetétől. Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke az M1 szombat esti Híradójában elmondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták; a támogatási szerződést már alá is írták.

Erre reagálva Páva Zsolt kifejtette: egészen bizonyos, hogy a támogatásból részesülő egyesületek és szervezetek mind migránspárti, a migrációt elősegítő és támogató alapítványok és civil szervezetek lesznek.

"Úgy gondolom, hogy ez az ügy Pécsnek semmiféleképpen nem használ" - fogalmazott a polgármester, aki úgy vélekedett, hogy Soros György - az anyagi támogatással - kevesebb mint öt hónappal az országgyűlési választások előtt egyértelműen befolyást gyakorol a kampányra, amit "nem lenne szabad megtennie".

A polgármester konkrétumok megnevezése nélkül utalt arra, hogy a pécsi képviselő-testület december 14-ei ülésén foglalkozni fog a kérdéssel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!