Pénteken tartja az évad első bemutatóját a Szegedi Kortárs Balett

Belföld, 2018.10.15

Eseménydús évadot kezd a Szegedi Kortárs Balett, a társulat első bemutatóját, Enrico Morelli Orfeusz és Euridiké című koreográfiáját pénteken láthatja a közönség - közölte az együttes igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Pataki András az évadnyitó társulati ülést követően elmondta, hogy rövid nyári szünetet követően tértek vissza a táncosok a munkához. Június 27-én a Művészetek Palotájában (Müpa) tartották a társulattal immár harmadik közös művét készítő olasz koreográfus, Enrico Morelli darabjának előbemutatóját. Augusztus elején pedig az együtteshez érkező új táncosokkal elkezdődtek az őszi fesztiválszezont megelőző próbák.

Augusztus 23-án Szatmárnémetiben tettek eleget egy fesztiválmeghívásnak, majd keszthelyi, pécsi és budapesti vendégjátékokon léptek föl. Az együttes csatlakozott a Szegedi Nemzeti Színház új vezetésének számos kezdeményezéséhez, így a Magyar Dráma Napja alkalmából megnyitották próbatermüket az érdeklődő közönség előtt, majd fölléptek a teátrum alapításának 135. évfordulóját köszöntő gálaesten. Szeptember 30-án félszáz táncegyüttes társaságában a Millenárison, a leendő Nemzeti Táncszínház helyszínén ünnepelték az idén 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot. Október 5-én pedig az együttes egyik legnépszerűbb produkciója, a Carmina Burana belgrádi bemutatójával kezdődött el a Nyugat-Balkáni Kulturális Évad programja.

Pénteken tartják az Orfeusz és Euridiké című darab szegedi bemutatóját, majd az Abszurdiával Nagyváradon vendégszerepel az együttes, október végén pedig Lengyelországban mutatják be a Tavaszi áldozat és a Négy évszak című produkciójukat.

Novemberben és decemberben elsősorban a gyermekközönséget megszólító előadásokat játszanak, felújítják a Diótörőt, melyet Szeged és Budapest mellett Százhalombattán is játszanak majd, és a társulat táncosainak részvételével újra műsorra tűzik az Álomutazó című mesemusicalt, melyet tavaly karácsonykor mintegy 50 ezren láttak.
(MTI)

Címkék

Szegedi Kortárs Balett
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!