Pesti Srácok: Simicska Lajos cégei több száz millió forintot engedtek el a Jobbiknak a plakátszerződésekben

Belföld, 2017.12.15

A Jobbiknak 27,5 millió forintot kell fizetnie a választásokig több mint ezer plakáthely tulajdonjogáért Simicska Lajos üzletember cégeinek - írta a Pesti Srácok a birtokába került szerződésekre hivatkozva pénteken.

A lap szerint ez egyfajta "trükkös csalás", mivel a szerződésben rögzítették: amennyiben a vevő nyolc napon túli fizetési késedelembe esne, a reklámfelületek visszakerülnek Simicska Lajos cégeihez.

Ez esetben a Jobbik 27,5 millió forintért több mint fél éven keresztül hirdethet több mint ezer plakáthelyen. Ez éves bérleti díjként is csekély összeg lenne, nemhogy vételárként - írták.

A Jobbik "nyolc hónapig hirdethet több mint ezer plakáthelyen. Vagyis plakátonként összesen 27 ezer forintot fizet erre az időszakra, ami egy hónapra vetítve a nevetségesnél is nevetségesebb, mintegy 3300 forintos bérleti díjat jelent" - áll a Pesti Srácok cikkében.

Emlékeztetnek: az óriásplakáthelyek havi listaára a Publimontnál 114 ezer és 317 ezer forint között mozog, és ezért az összegért nem megvenni, csupán bérelni lehet a azokat egy hónapra.

"Valójában itt bújtatott pártfinanszírozásról van szó, amelyet egy adásvételi szerződésnek álcázott, mélyen áron aluli bérleti szerződés formájában ütöttek nyélbe" - fogalmaznak.

A szerződések fényében világosan látszik, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) törvényesen, jogszerűen és arányosan járt el, amikor a közelmúltban megállapította: a Jobbik 331 millió forintnyi tiltott támogatást fogadott el az év első felében - jegyezte meg az internetes újság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!