Petíciót indít a DK a katás adózás megszüntetése ellen

Belföld, 2022.05.29

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást - jelentette be a párt frakciószóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Önkormányzat 2019 - Kálmán Olga programismertető sajtótájékoztatója Kálmán Olga szerint az elmúlt napokban Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja.

Ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási formáját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással - fogalmazott a frakciószóvivő. Hozzátette: emiatt több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe.

Ez az adóemelés nyilván annak a fideszes megszorító csomagnak a része, amelyet a héten kezdett bejelenteni "Orbán Viktor törvénytelen kormánya" - mondta az ellenzéki politikus.

Kálmán Olga hangsúlyozta: a DK elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, és nem fogják tétlenül nézni, hogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, a kis- és családi vállalkozásokkal fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát.

Ha a kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor "forduljon a saját oligarchái felé" - javasolta a politikus.
(MTI)

Címkék

DK Demokratikus Koalíció KATA
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!