Polgármester: biztonságos működést tesz lehetővé Veszprém idei költségvetése

Belföld, 2016.02.12

    Veszprém, 2016. február 12., péntek (MT) - Stabil működést, ambiciózus jövőképet vázol fel Veszprém idei költségvetése, amelynek elsősorban a fiatalok a kedvezményezettjei - jelentette ki a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) a fiatalok költségvetésének nevezte Veszprém 2016-os büdzséjét, amelyben az ifjúsági programok és az ifjúsági ház, valamint a fiatal házasok támogatása is szerepel.

A polgármester kifejtette: az uniós ciklus végéig 11,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a városban, a beruházások tervezése az idei év feladata. Hozzátette, hogy kerékpárutat, körforgalmat, két új óvodát terveznek meg az idén, továbbá egy megújuló bölcsőde és két városrész csapadékvíz-elvezetésének tervei is elkészülnek.

Porga Gyula kiemelte: az idei esztendőben bevezetik a házhoz menő hulladékszállítást, amelyet a költségvetésből finanszíroz a város.

A gépjárműadóból befolyt 200 millió forintot teljes egészében útfelújításra fordítják, a civil szervezetek, a nyugdíjasklubok, a kiemelt fesztiválok támogatása a tavalyi szinten marad, a Finnugor Kulturális Főváros programot pedig 10 millió forinttal támogatják - mondta.

Kitért arra is, hogy "klasszikus" hitelt nem, csupán támogatást megelőző hitelt kell felvenni, amelyet a támogatás összegéből finanszíroznak majd.

Az idén alapvetően a várható fejlesztések tervezése lesz a feladat, amit jövőre többmilliárdos beruházások követnek - jegyezte meg a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!