Potápi: novemberben lesz a Máért és a diaszpóratanács ülése

Belföld, 2018.10.16

A Magyar Diaszpóra Tanács november 15-én, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) november 16-án tartja ülését - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán

Potápi Árpád János kiemelte, ezek az év legnagyobb eseményei a nemzetpolitikában; mindkettőt Orbán Viktor miniszterelnök nyitja majd meg.

Arra a kérdésre, hogy a külhoni magyar családok éve után milyen témának szentelik a 2019-es évet, az államtitkár azt válaszolta: erről a Máért dönt. Hozzátette, ők megpróbálnak megmaradni annál a gondolatnál, amelynek középpontjában a család áll, arról még nem született döntés, hogy a hangsúlyt a gyermekek vagy a közösségek felé tolják el.

Szólt arról is, hogy kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot az államtitkárság, a benyújtás határidő október 31-e. Családbarát tevékenységeket, ezt a gondolatot erősítő szervezeteket támogatnak - mondta az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!