Promenad.hu: még októberben döntés született Márki-Zay Péter elbocsátásáról

Választás 2018, 2018.01.10

Még tavaly októberben, jóval az időközi választás kiírása előtt döntés született a Hódmezővásárhelyen független jelöltként induló Márki-Zay Péter elbocsátásáról - áll az egykori munkáltató, a Legrand Magyarország Zrt. a promenad.hu hírportálon szerdán megjelent közleményében.

A Hódmezővásárhelyen szerkesztett portálon olvasható közlemény szerint a cég minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapulvételével hozza meg. Egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor - ahogy az történt Márki-Zay Péter esetében is - a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli. A vállalkozás döntéseiben soha nem játszott szerepet - és a jövőben sem fog - a munkavállaló politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása.

Márki-Zay Péter 2016 áprilisától 2017 decemberéig dolgozott a cégnél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben. A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés - ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás - a Legrand-csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017 októberében született meg. Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még - a november 20-án elhunyt - Almási István töltötte be. A munkaviszony megszüntetéséről - a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeink lezárását követően - decemberben tájékoztatták a vezetőt. A vállalkozás a lehetőségekhez képest legkedvezőbb megoldást ajánlotta fel, amit a munkavállaló elfogadott - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!