Rekordközeli iparűzésiadó-bevétellel zárta a tavalyi évet Zalaegerszeg

Belföld, 2017.05.18

Az ellenzéki képviselők által is elismerten megnyugtató, stabil és kiegyensúlyozott volt a gazdálkodása tavaly Zalaegerszeg önkormányzatának, amely rekordközeli, több mint négymilliárd forintos helyi iparűzési adót könyvelhetett el.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP), a város közgyűlésének csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a képviselők elfogadták a tavalyi zárszámadásról szóló rendeletet, amely az ellenzéki politikusok szerint is kifejezetten stabil évet zárt le. Zalaegerszeg a múlt évben 4,2 milliárd forint összegű helyi iparűzésiadó-bevétellel számolt, a végleges összeg pedig rekordközeli, 4,130 milliárd forint lett - jelezte a polgármester.

A tervezetthez képest az eltérést két változás indokolta: egy kormánydöntés alapján a fuvarozócégek visszamenőleges hatállyal adókedvezményt kaptak az útdíjból, illetve a General Electric jogi átszervezést hajtott végre, mindezek miatt pedig összesen 270 millió forinttal folyt be kevesebb a város kasszájába. Ha ezek a változások nem lettek volna, a 2015-ös rekord 4,2 milliárd forintot mintegy 200 millió forinttal meghaladó iparűzésiadó-bevétellel zárta volna a múlt évet Zalaegerszeg.

Balaicz Zoltán beszámolt egyebek mellett arról is, hogy a terület- és településfejlesztési operatív program zalaegerszegi keretéből 317 millió forintot fordítanak az északi ipari parkban lévő inkubátorház 1600 négyzetméteres iparcsarnokkal történő bővítésére. Arról is döntöttek a képviselők, hogy részt vesz a város a munkásszállók felújítását célzó kormányzati programban, és 600 millió forintos beruházással - amelynek 60 százalékát állami hozzájárulás fedezi - felújítanak egy egykori kollégiumot, ahol 160 férőhelyes modern munkásszállót hoznak létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!