Rekordokkal zárta a Főtaxi az elmúlt évet

Belföld, 2023.01.25

A Főtaxi több területen is új rekordot jelentő teljesítménnyel zárta az elmúlt évet - közölte a taxitársaság az MTI-vel.

A vállalat értékelése szerint az eredményhez a koronavírus-járvány után ismét fellendülő idegenforgalom, a sportesemények, koncertek, az újra kinyitó szórakozóhelyek, a home office visszaszorulása és a vidéki terjeszkedés járult hozzá.

A társaságnak dolgozó sofőrök által teljesített fuvarok száma egyharmadával nőtt 2022-ben az egy évvel korábbihoz képest, a flotta autói így összesen csaknem 36 millió kilométert tettek meg.

A járványidőszak lecsengésével visszatértek a turisták, így tavaly a főtaxis flotta teljes futásteljesítményének közel egyharmada kapcsolódott a reptéri forgalomhoz. A ferihegyi fuvarok száma több mint a kétszeresére ugrott 2021-hez képest.

Csaknem minden tizedik utat a céges partnerek megrendelései alapján teljesített a Főtaxi tavaly, a vállalati fuvarok száma új rekordot döntve felülmúlta a 2019-es csúcsot is, 2021-hez viszonyítva pedig 33 százalékos bővülés következett be.

Az éjszakai fuvarok száma tavaly 44 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A hónapokat tekintve a vásárlások és a céges rendezvények, valamint a szilveszter miatt a december, reptéri viszonylatban pedig a szeptember hozott kiemelkedő eredményt 2022-ben.

A Főtaxi Zrt. tájékoztatása szerint az utolsó lezárt üzleti évben, 2021-ben a társaság nettó árbevétele 1,29 milliárd forint, adózott eredménye 8,8 millió forint volt az előző évi 1,28 milliárd forintos nettó árbevétel és a 218 millió forint veszteség után. A társaság 2019-ben 2,7 milliárd forint árbevételt és 318 millió forint adózott eredményt ért el.

A taxisofőrök egyéni vállalkozó partnerként dolgoznak, csaknem 1500-an, az alkalmazottak száma csaknem 90.

A főtaxis flottához mintegy 1500 autó tartozott tavaly, 15 százalékkal több, mint 2021-ben. A járművek legnagyobb része a sofőrök tulajdona, de vannak Főtaxi-tulajdonú autók is. A flottán belül csaknem félezer kocsi környezetkímélő, 170 tisztán elektromos meghajtású.

A Főtaxi Budapesten kívül Szombathelyen, Pécsett, Dunaújvárosban, Székesfehérváron és a Velencei-tó környékén van jelen. A társaság idén további vidéki városokban szeretne megjelenni, és folytatja flottabővítését is, kulcsszerepet szánva az elektromos autóknak - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!