Rekordszámú borászat lesz a Bortéren

Belföld, 2017.09.09

Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik Bortér. Az őszi bormustra immáron 114 borászatot vonultat fel, jövő szerdától vasárnapig Tokaj-Hegyaljától Villányig az összes hazai borvidék képviselteti magát. A bormustrához szorosan kötődik a II. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé eseménysorozata.

Bortér és Szegedi Repülőnapok sajtótájékoztató 2017 - Németh István, Majó-Petri Zoltán
A Bortér immár hetedik alkalommal várja az érdeklődőket. A különleges atmoszférájú fesztivál nyitánya ezúttal is a néptáncosokkal, fogatokkal és hagyományőrző elemekkel tarkított szüreti felvonulás lesz. 114 pincészet jelezte részvételét. Közel 1500 féle borral fognak megjelenni, ez csúcsot jelent a Bortér történetében, és vannak olyan pincészetek is, melyek az idén nem fértek be.

A Dóm tér bensőséges atmoszférája miatt jelentősen különbözik a májusi Széchenyi téri borfesztiváltól. Ehhez igazodik az igényesen összeállított zenei program. A Bortér dupla színpadán többek között Horváth Charlie, Wolf Kati, Kökény Attila, a Bon Bon és rengeteg pop-rock, jazz és swing előadó szórakoztatja a nagyérdeműt. A repülőtér és a Dóm tér között ezúttal is ingyenes buszjáratok szállítják a közönséget. Szombaton a korán érkezők élvezhetik a Hőlégballon Közép-Európa Kupa versenyzőinek reggeli indulását, a számos, nem mindennapi légi program nyitányaként. Repülőmodelleket,
sárkányrepülőket, siklóernyősöket követően a Magyar Honvédség MI-8-as helikopterei érkeznek, majd műrepülő bemutatót láthatunk Veres Zoltán világbajnoktól. Hawks of Romania műrepülői meglepetéssel, a MI-2 helikopter extrém bemutatóval készül a család kikapcsolódásra. Mind ezek mellett veteránautókat és repülőgépeket csodálhatunk meg
közelebbről.

Vasárnap birtokba lehet venni a kifutópályát egy görkorizásra, vagy éppen repülőgéphúzásra, bemutatkoznak elektromos autók, bemutatót tart a Román és a Szlovák műrepülő csapat. A három napos rendezvény ideje alatt ingyenesen igénybe vehető különjáratok, például Evopro elektromos busz, IK-280-as, és IK-55-ös faros járművek biztosítják a kijutást a II. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé rendezvényre. A Borfesztivál jövő szerdán, a repülőnap pedig pénteken kezdődik.

Cikk: SzGy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!