Rendőrök csapnak le a szabálytalanul közlekedő autósokra a Belvárosi hídon

Belföld, 2021.08.16

Komoly következményekkel járhat, ha valaki az ideiglenes forgalmi változásokat figyelmen kívül hagyva gépkocsival próbál átkelni a szegedi Belvárosi hídon.

Belvárosi híd ellenőrzés Mint korábban írtuk, augusztus 22-ig felújítási munkálatok zajlanak az átkelőn.

Még egy hétig kell kibírniuk az autósoknak a torlódásokkal járó kellemetlenségeket, ugyanis augusztus 1-től augusztus 22-éig lezárták a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél lévő csomópontot Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. A hídfőnél átmenetileg továbbra sem működik a jelzőlámparendszer. Korlátozzák az autók, a kerékpárosok, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát. Ebben az időszakban az autósforgalom elől Újszeged irányából teljesen lezárták a Belvárosi hidat, a forgalmat a Torontál téren a Vedres utca, illetve a Népkert sor felé terelik. Újszeged felől csak a közösségi közlekedés, a hulladékszállítás és az építési forgalom hajthat fel a hídra.

Ettől függetlenül sok személyautó mégis áthajtott a szegedi oldalra, ami igen veszélyessé tette az egy sávra terelt kerékpáros közlekedést. A rendőrség munkatársai ezért ellenőrzéseket végeznek a kérdéses útszakaszon, így hétfőn reggel is leállították a szabálytalanul behajtó autósokat. A kollégák döntik el a helyszínen, hogy figyelmeztetésben részesítik-e a szabályszegőket, szabálysértési eljárást indítanak, esetleg feljelentést tesznek – közölte kérdésünkre a helyi rendőrség sajtóosztálya. Azt is hozzátették, hogy a rendőri jelenlétre egészen vasárnapig számíthatnak az autósok a hídon, vagyis a felújítás végéig szankciókra számíthatnak azok, akik a tiltás ellenére Újszeged felől felhajtanak az átkelőre.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!