REÖK: Már várják a pályaműveket a XIX. Táblaképfestészeti Biennáléra

Belföld, 2022.03.13

Mától jelentkezhetnek az alkotók a Táblaképfestészeti Biennáléra. A kétévente megrendezett találkozóra a művészek ezúttal is online rendszerben pályázhatnak legújabb műveikkel.

Acélszobrokból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában A hazai képzőművészet egyik legrangosabb seregszemléjére beválogatott alkotásokat május 27-től tekintheti meg a közönség a szegedi REÖK-ben. Tizenkilencedik alkalommal készülődnek a Táblaképfestészeti Biennálé megvalósítására a REÖK-ben. A Tisza-parti város kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye az országos képzőművészeti találkozó, amelynek mindenkori célja, hogy bemutassa a kortárs magyar törekvéseket, a hazai táblaképfestészetről átfogó és hiteles, stilárisan sokszínű képet nyújtson, a zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A hazai festészeti szcéna e fontos visszatérő eseményére április 17-ig nyújthatják be pályaműveiket az alkotók. A szervezők olyan, kizárólag az elmúlt két évben készült műveket várnak, melyeket lehetőleg nem mutattak még be országos tárlaton. A jelentkezés ezúttal is a www.reok.hu weboldalba épített online felületen lehetséges, a műveket ábrázoló nagy felbontású(minimum 2000x2600 képpont) fotó feltöltésével. A művész nevén és az alkotás címén kívül a mű méretét, készítésének évét, alaphordozóját, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is szükséges megadni az érvényes regisztrációhoz. A zsűrizés ezúttal is az elmúlt években bevetté vált, online módon történik, így idén is fontos, hogy a neves szakértőkből álló zsűri a lehető legteljesebb képet kapja a benyújtott jelentkezés alapján az alkotásokról.

Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora és a szervezők bíznak abban, hogy idén járványügyi helyzet már lehetővé teszi a kétévente visszatérő tárlat helyszínen történő megrendezését.

A pályaművek közül beválogatott festmények mellett Kossuth- és Munkácsy-díjas művészek alkotásait is meghívják a tárlatra, így a kiválasztott jelentkezők igazán elismert társaságban állíthatják ki nevezett műveiket. Az erre aspirálók április 17-ig adhatják be jelentkezésüket a XIX. Táblaképfestészeti Biennáléra, amelyet az érdeklődők május 27. és július 17. között láthatnak majd a REÖK-ben.
(Webrádió)

Címkék

XIX. Táblaképfestészeti Biennálé REÖK
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!