Rétvári Bence: a kormány elkötelezett a minél nagyobb mértékű pedagógusbér-emelés iránt

Belföld, 2023.01.02

A kormány elkötelezett, hogy minél nagyobb mértékben emelhesse a pedagógusok bérét - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videójában hétfőn.

Rétvári Bence felidézte, hogy 2022-ben "minden idők legszélesebb" konzultációját folytatták le oktatásügyben. A pedagógusokat a nyár és az ősz folyamán kérdezték, ekkor 24, illetve 33 ezren küldték vissza válaszukat, a tél folyamán pedig csaknem 130 ezer szülő válaszolt az iskolával kapcsolatos kérdéssorra.

Decemberben négyszáz pedagógussal és iskolaigazgatóval személyesen is egyeztettek, mindeközben folyamatosak voltak a tárgylások mind a köznevelési kerekasztal, mind a sztrájkbizottság ülésein - tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence kiemelte: a kormány elkötelezett amellett, hogy minél nagyobb mértékben emelhesse a pedagógusok bérét, amihez nemcsak hazai, hanem európai uniós forrásokat is fel szeretnének használni.

Ha ez megvalósul - mondta -, akkor 2023-ban nem 10, hanem 21 százalékos lesz a pedagógusbér-emelés, 2024-ben nem 10 hanem 25, 2025-ben pedig egy 29 százalékos béremelés valósulhat meg. Ezzel elérhető, hogy három év alatt 75 százalékos béremeléssel egy pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint legyen - tette hozzá az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!