Rétvári: a kormány olyan rendszert hozott létre, amellyel csak jól járhatnak a nyugdíjasok

Belföld, 2017.11.24

A magyar kormány az elmúlt években olyan rendszert hozott létre, amellyel csak jól járhatnak a nyugdíjasok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Rétvári Bence kiemelte: végre olyan erős a magyar gazdaság, hogy akik dolgoznak, többet keresnek, mert nőnek a bérek és csökkentek az adók. Ezzel együtt a nyugdíjasoknak is több jut - tette hozzá.

Az államtitkár felidézte: 2010-ben azt vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértéket. Ahhoz képest a nyugdíjak is emelkedtek, és azok vásárlóértéke is, mintegy 10 százalékkal. Emellett a nyugdíjasok idén kaptak nyugdíjprémiumot, januártól pedig 3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - hívta fel a figyelmet.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy megkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek. A következő hetekben - reményeik szerint még karácsony előtt - 2,7 millió ember kapja meg tízezer forintnyi - 4 darab kétezer és 2 darab ezer forint értékű - utalványát.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is kiemelte: 2010-ben a nyugdíjkasszában is hiány volt. Ezzel szemben ma már többletjuttatásokra is jut a magyar emberek által megtermelt gazdasági eredményből - emelte ki Rétvári Bence, hozzátéve: ezért jut nyugdíjprémiumra és Erzsébet-utalványra is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!