Rezsi-mentőcsomagjának támogatására szólította fel a kormányt a Momentum

Belföld, 2022.08.03

A párt által javasolt "rezsi-mentőcsomag" támogatására szólította fel a kormányoldalt szerdai online sajtótájékoztatóján a Momentum elnökségi tagja.

Kele János azt sürgette, a kormánytöbbség az őszi ülésszak első parlamenti ülésen fogadja el kezdeményezésüket, amely a fűtési szezonban megvédi az embereket a brutális rezsiár-emelkedéstől.

Javaslatcsomagjuk elemeként említette, hogy a fűtési szezonra csökkentsék 27-ről 5 százalékra a piaci áron fogyasztott áram és gáz általános forgalmi adóját (áfa) a kisebb túlfogyasztást produkálók számára, ezzel is támogatva az önhibájukon kívül e körbe kerülteket, valamint csökkentsék a korábbi szintre a nemrég jelentősen megemelt rendszerhasználati díjat, hogy "ne nyerészkedjenek fideszes és kormányközeli vállalkozók a megnövekedett rezsiszámlákon".

A Momentum politikusa emellett az energetikailag nem korszerűsített házakban élőknek adható egyszeri, személyenként 50 ezer forintos "rezsikupon" bevezetését javasolta, valamint sürgette, hogy vezessenek be családi energiahatékonysági kedvezményt, az átlagfogyasztás feletti rész meghitelezésével támogatva a fejlesztést. Javasolta azt is, hogy az energetikai beruházásokra is használható otthonfelújítási támogatást terjesszék ki azokra is, akik már vagy még nem nevelnek gyermeket.

A kormány tudatosan hazudott a szavazóknak, eltitkolta a gazdaság valós állapotát, nem vett tudomást a fojtogató inflációról, és egyáltalán nem készítette fel az embereket arra, mi jön majd a választás után. Az új Orbán-kormány az adó- és gázáremelés, a megszorítások és a kapkodás kormánya lett - összegzett az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!