Robotépítő és -programozó eszközöket kaptak a debreceni nemzetközi iskola diákjai

Belföld, 2019.12.18

Robotépítő és -programozó eszközöket adományozott a debreceni nemzetközi iskola tanulóinak a National Instruments (NI) Hungary Kft., a mérnöki munka népszerűsítésére a cégnél oktatási célra kifejlesztett legmodernebb készleteket Ábrahám László NI-igazgató szerdán adta át az iskolában.

A cégvezető emlékeztetett arra, hogy a texasi központú NI debreceni gyárának 15. születésnapján, csaknem négy évvel ezelőtt, a város valamennyi általános iskolájának, és szakképző intézményének, összesen 35 iskolának adományoztak robotépítő kitteket, összesen 15 millió forint értékben.

Az volt a céljuk, hogy már kisiskolás korban felkeltsék a gyerekek érdeklődését a mérnöki pálya iránt, és minél több fiatal válassza a műszaki és a természettudományos életpályákat - jelezte az igazgató.

Ábrahám László szerint már látszik a törekvéseik eredménye: a gyerekek szívesen foglalkoznak robotépítéssel, és a régióban évről évre nő a műszaki pályát választók száma.

Hozzátette: a nemzetközi iskola Debrecen legújabb oktatási intézménye, amely szeptemberben kezdte meg a működését, az NI dolgozói pedig fontosnak érezték, hogy az ott tanuló gyerekek is hozzájussanak a robotépítő készletekhez.

A szerdán átadott készletek 3-4, illetve 6-7 éves kortól használhatóak: a könnyen kezelhető oktatócsomag segítségével a gyerekek bepillantást nyerhetnek a robottechnológia világába - magyarázta Ábrahám László.

Kiemelte: a gyerekek különféle Lego-modelleket építenek a csomagban található elemekkel, amit számítógéphez csatlakoztatva különféle feladatokat hajthatnak végre számítógépes vezérléssel.

Ábrahám László azt mondta, az első időszakban még segítséget kérnek majd a gyerekek az eszközök használatához, de a tapasztalatok szerint 2-3 hónap múlva már "lekörözik" a tanáraikat, mentoraikat.

Trina Arsenault, az óvodával is rendelkező nemzetközi iskola megbízott igazgatója az eszközök átvételekor elmondta: jelenleg 3-től 12 éves korig vannak, jövőre már 14 éves korig lesznek diákjaik, vagyis a teljes korosztály ki tudja használni a robotépítő és -programozó eszközöket.

Az átadást követően az óvodások és kisiskolások az NI szakemberinek segítségével azonnal nekiláttak az első robotok összeállításának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!