Római-part - Fővárosi MSZP: a város legnagyobb ingatlanpanamája a Római-parti gát ügye

Belföld, 2017.10.20

Az MSZP szerint a "város történetének legnagyobb ingatlanpanamája" a római-parti gát ügye, és a tét nem csak az, hogy tönkreteszik a Római-partot - mondta Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a tét nemcsak az, hogy tönkreteszik a most még természet közeli Római-partot, hanem azt is, hogy a ma még kihasználatlan 70 hektáron több ezer új lakás épülne szinte egybefüggő betonpartként.

"A fideszes haveroknak ez több tízmilliárd forintos hasznot termelne, és Tarlós István olyan hihetetlen görcsösséggel ragaszkodik ehhez az ingatlanpanamához, mintha személyes érdeke fűződne hozzá" - fogalmazott.

Horváth Csaba szerint "szánalmas és gyalázatos", hogy csak azért változtatták meg a védműről szóló határozat számát, hogy arról az emberek ne mondhassák el a véleményüket. Ezért a fővárosi MSZP megteszi a jogi lépéseket, és a kormányhivatalhoz fordulnak.

Közölte: addig igaz csak Tarlós István Magyar Időknek adott nyilatkozata, miszerint hét éve nincs a fővárosban korrupciós ügyben vizsgálat, ameddig Polt Péter a legfőbb ügyész. Két év múlva hiába megy nyugdíjba a főpolgármester, a korrupciós ügyek elévülései ideje már 12 év - tette hozzá.

A fővárosi szocialista politikus felidézte, hogy 2010 előtt sem támogatta senki a part menti gátat a Rómain. A főváros soha nem akart fővédművet közvetlenül a part mentén, és a főváros egy 2005-ös hatástanulmánya szerint a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon kell a védművet megépíteni. Ugyanakkor - mondta - a III. kerületi vezetés már akkor folyamatosan ragaszkodott a part menti gáthoz, és akkor Tarlós István volt az ottani polgármester.

Horváth Csaba megismételte azt az álláspontjukat, hogy a Fővárosi Közgyűlés e hét szerdára kitűzött ülését szabálytalanul hívták össze, és taktikai visszavonulásnak értékelte, hogy a közgyűlés szerdai ülésén visszavonta az előterjesztést, és így a római-parti gát ügye nem fogja zavarni a választási kampányt.

Kitért arra, nem osztja a BKV vezérigazgatójának optimizmusát a 3-as metró buszpótlásával kapcsolatban megtartott "főpróbáról". Horváth Csaba szerint csütörtökön "pokoli helyzetek" alakultak ki. Úgy véli, "ha egy utas csak a hatodik metrópótló járatra fér fel, azt nem lehet optimista helyzetnek nevezni".

Horváth Csaba választ vár a főpolgármestertől arra, hogy a pótláshoz hány pluszsofőr áll rendelkezésre, és hogyan kívánja kezelni azt a nagy bérfeszültséget, amely abból adódik, hogy a metrópótló járatok vezetői többet keresnek, mint más járatokon dolgozó kollégáik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!