RÖVIDHíR - Soltész: négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Belföld, 2017.06.21

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre - közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

Soltész Miklósi ismertette: a KT tagszervezetei közül a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt 650-650 millió forintot, a Baptista Szeretetszolgálat 638 millió forintot nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán.

Mellettük az Egységes Magyar Izraelita Hitközség, a Johannita Segítő Szolgálat és a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat kapott 200-200 millió forint támogatást.

Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a pályázat célja erősíteni a segélyszervezetek országos lefedettségét, hogy minél több rászoruló közösséget, családot elérjenek. A szervezetek a támogatásból logisztikai központokat, közösségi tereket hoznak létre, illetve fejlesztenek, gépjárműveket és különböző eszközöket vásárolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!