Saját jelöltet indít az LMP a zuglói időközi önkormányzati választáson

Választás 2018, 2017.03.05

Csordás Balázs Gyulát indítja a zuglói időközi önkormányzatiképviselő-választáson a Lehet Más a Politika (LMP) - jelentette be Gál József, a párt szóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gál József a jelöltről szólva elmondta, Csordás Balázs Gyula 22 éves közgazdász hallgató, aki több mint 10 éve él a kerületben, így sok zuglói politikussal szemben nem a kerületbe jött politizálni, hanem kerületiként kezdett el a helyi ügyekkel foglalkozni.

Közlése szerint az LMP azért indít önálló jelöltet, mert a párt célja a teljes magyar politikai élet megújítása, amit "az elmúlt 27 év kudarcainak felelőseivel" nem tud megtenni. Emellett a többi pártéval nem összeegyeztethető elképzeléseik vannak, valamint elegük van abból a "botránypolitizálásból", ami a magyar politikai életet és Zuglót is jellemzi - tette hozzá.

Csordás Balázs Gyula arról beszélt, hogy ő valóban az emberek problémáival szeretne foglalkozni, és megválasztásával erősödne "az emberek hangja" a XIV. kerületben. Képviselőként szeretne megoldást találni a Városliget problémáira, és javítani az egészségügy és az oktatás helyzetén - ismertette a terveit az LMP jelöltje.

Április 23-án azért tartanak időközi választást a XIV. kerületben, mert az egy évvel ezelőtt, máig tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!